top of page
MOLDE omgivet af den natur, der har inspireret mange af sangene
OM MOLDE

MOLDE er et akustisk folkband, der spiller sanselig og svingende folk om hverdagens poesi og forbindelsen mellem mennesker, klima og natur

MOLDE udgav sin første EP i 2022. EP’en har fået airplay på P5, og singlen ”Det er sent nu” lå nr. 1 på Radio Tønders hitliste i flere uger i træk.

 

Efterfølgende har MOLDE turneret rundt på de fleste af landets folkklubber og -festivaler, og både EP og koncerter har fået flotte ord med på vejen:

 

  • ”En af de helt store oplevelser på festivalen var MOLDE”,
    Jens Thomas, Koncertfotograf Strib Vinterfestival

     

  • ”MOLDE lyder som et møde mellem den amerikanske prærie og de lange lyse nætter”

        Morten Alfred Høirup, Radio Folk
 

  • 'Når MOLDE går på scenen, er deres energi og ubetingede tilstedeværelse så overbevisende og intens, at det er umuligt ikke at lade sig rive med og føle musikkens energi forplante sig i krop og sjæl'. Peter From, Vores Brabrand

  • ”Jamen, det er jo næsten som at VÆRE på Tønder festival, det her”. Ole Jakobsen, P5

Uffe Holmsgaard Eriksen
Maria Molde

Sangene er smittende og umiddelbare, inspireret af amerikansk country og bluegrass med afstikkere til den nordiske folke- og visetradition.

 

Maria Moldes karriere som sangskriver startede efter et længere ophold i New York, hvor hun var del af den amerikanske bluegrass scene. Mødet med country- og bluegrass universet med dets iørefaldende tonesprog og umiddelbare tekster ramte hende rent, og Marias egne bluegrass inspirerede sange begyndte at presse sig på. 

Hjemme i Danmark dannede Maria bandet MOLDE, hvor medlemmerne samledes om en fælles kærlighed til folkemusikkens dybe rødder, og hver især medbragte deres eget twist fra både Norden, Balkan og USA.  

Resultatet er musik, der er skiftevis inderlig, legende, længselsfuld, sprudlende og i alle sammenhænge livsbekræftende. Samtidig er MOLDEs koncerter præget af intenst nærvær med hele bandet samlet omkring en enkelt mikrofon på scenen.

Maria Moldes lysende stemme og sprøde mandoliner er i front virtuost bakket op af Uffe Holmsgaard Eriksen på guitar, cittern og klarinet, Jonathan Feig på violin og Henrik Kunz på kontrabas. Bandet får også ofte selskab af Mikkel Bøggild på banjo og dobro.

 

Jonathan Feig
Henrik Kunz

Fotos: Anders Teibel

  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon
bottom of page